Een fris begin! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Rianne Kessels - WaarBenJij.nu Een fris begin! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Rianne Kessels - WaarBenJij.nu

Een fris begin!

Door: Rianne

Blijf op de hoogte en volg Rianne

09 Oktober 2007 | Nieuw Zeeland, Auckland

Het was me weer een avontuur zeg!! En ik moet zeggen dat ik weer ontzettend veel geleerd heb over mezelf en het leven. Het was een heel ander kamp dan vorig jaar, maar dat maakte het wel weer speciaal. En ik heb dan ook weer veel leuke mensen leren kennen. Het is ook wel weer moeilijk om na 12 dagen volledig voor de tieners klaar te hebben gestaan, weer de bewoonde wereld in te lopen. Je ontwikkeld toch wel een speciale band met het hele team, en omdat je daar veel over je gevoelens en support praat heb ik het idee of ik iedereen al maanden ken. Het is vrij moeilijk te omschrijven wat ik daar allemaal meemaak, maar ik ga het toch evengoed met jullie proberen te delen.

Ik ben dinsdagmiddag vertrokken met Gabby en Nic. Gabby werkt ook voor Global Youth en Nic ken ik van de vorige discovery, wij waren toen al samen teamleader in hetzelfde team. We zijn die dag van Auckland naar Taupo gereden. Dat was al de moeite waard om door zoveel verschillende mooie landschappen te rijden! Echt zo apart, eerst rijdt je door kleine groene heuvels en in één keer rijdt je dwars door immense besneeuwde bergen. Ik heb in Taupo voor het eerst ervaren hoe het is om in een backpackers hostel te overnachten,haha. En ik moet zeggen, het beviel me goed! Het is goedkoop, maar toch fatsoenlijke kamers. Taupo ligt in het midden van het noorder eiland, bij een groot meer. Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn vulkanen. Bij Taupo liggen ook veel vulkanen en het schijnt dus dat er tijdens onze nacht een aardbeving en een uitbarsting dichtbij Taupo is geweest. Het grappige is dat we er niks van hadden gemerkt,haha! Wel zag je dat er een heel stuk uit de berg was geslagen, dus dat was wel heel apart!
De volgende dag zijn we verder gereden richting Masterton waar het Discovery zich bevindt. Hier ook weer vele mooie landschappen gezien! We zijn door de Desert road gereden, nou het leek net of je door de woestijn rijdt! Alles is er dor en in de zomer loopt de temperatuur hier ook flink omhoog. Waarna je weer door de groene bergen en langs canyons rijdt. Gabby en Nic hebben me ook nog meegenomen naar Gravitty Canyon, dit lag 15 minuten van de route af. Maar ontzettend mooi om zo’n enorme kloof te zien en hier kon men ook bungeejumpen. Ik heb maar niet de gok genomen om het uit te proberen,haha. Misschien een andere keer, maar de reis ernaartoe was voor mij dus al vrij bijzonder!
We zijn woensdagavond aangekomen in Rathkaele College, waar Discovery werd gehouden. Deze jongensschool ligt mooi gelegen tussen de bossen, en waar mijn telefoon totaal geen bereik had. Dus ik was volledig afgeschermd,haha. Maar dat was niet erg, want je bent van ’s morgens tot ’s avonds bezig en ik had echt geen tijd voor andere dingen. Van donderdag tot zaterdag kregen we een workshop over de aanpak van het hele programma, hoe wij met de tieners om moesten gaan en werden we zelf ook op de proef gesteld hoe het is om uit je comfort zone te stappen. Dus donderdagavond stond ik al op het podium een liedjes te zingen over mezelf. Dit moest iedere teamleader doen en iedereen kreeg een ander thema. Ik had het thema ROCK!! Haha, ik heb dus keihard staan zingen op “ We will rock you” . In het programma zit ook een stukje fysiek, genaamd The Initiative Run. Hierbij moest je 1 km rennen, maar natuurlijk niet zomaar rennen. Je moet er 100% voor gaan of 100 % stoppen. Hierbij moet je dus de gereedschappen gebruiken om je gedachte te veranderen en je parcours zelf zo goed mogelijk te volbrengen. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat je ervaart hoe het is om na je ren iedere teamleader aan te moedigen die nog aan het rennen is. En als je zelf nog aan het rennen bent, voel je hoeveel kracht je eruit haalt om die aanmoediging te krijgen! Dit zijn overigens hele belangrijke sessies voor de tieners tijdens Discovery!! Ik ben niet bepaalt een renner, dus dit was al een belangrijke “ challenge” voor mij! Zondagmorgen kwamen de tieners, en ik mocht mee naar de inschrijving. Dit betekende om 05.15 uur ’s morgens de bus in richting Wellington. En het ergste was nog dat die nacht de klok een uur vooruit werd gezet, dus eigenlijk vertrokken we om 04.15 uur!!!!! Dat werd een vrij lange dag,haha!! Want de tieners werden al meteen in het programma gezogen en wij moesten ons voor 100% geven! Daarnaast zijn de eerste 3 dagen het ergste, want er zijn veel tieners die niet vrijwillig naar Discovery wouden komen. Zij zijn dan ook heel erg opstandig en willen nergens in meewerken. En ik had samen met mijn teamleader buddy het ware genoegen om een COMPLEET OPSTANDIG TEAM TE HEBBEN! Haha, het was fijn dat we veel met elkaar konden delen en elkaar konden steunen. Want ik was vaak gefrustreerd en diegene die nooit op tijd kwamen of de regels verbroken, kwamen meestal uit ons team,haha. Maar dat maakte het wel een grote uitdaging voor mij om heel veel geduld en vertrouwen te hebben in de tieners en het programma. En ik wist dat de derde dag een dag van verandering was in de tieners, want dan is er Ropes Day. Dit houdt in dat het team samen opdrachten moeten voldoen op stukken touw. Het belangrijkste hierbij is “ support”, om elkaar aan te moedigen en zelf die steun te voelen. En je verlaat pas de opdracht als iedereen het heeft volbracht. Daarnaast doe je ALLES in teamverband, dus als er iemand naar de wc moet of een sigaret wilt roken, dan moet het hele team mee. Dus je kan je voorstellen dat er veel frustratie ontstaat en dat de tieners inzien dat het niet alleen om zichzelf gaat, maar om het hele team. Na die dag zie je de tieners echt opbloeien en meedoen tijdens de sessies. Die dagen krijgen ze dan ook belangrijke sessies over de omgang met hun ouders, want de meeste hebben weinig tot geen band met hun ouders! Ook krijgen ze een sessie over verslavingen, want er is een schikbarend percentage van jongeren die aan de drugs zitten. De tieners krijgen op de eerste dag ook de uitdaging om een week te stoppen met roken, meestal zijn dat een stuk of 9 tieners die daar aan meedoen. Hierbij leren ze dan ook hoe ze dat moeten aanpakken en het belangrijkste is: dat ze ervaren wat support betekent en hoe ze om steun kunnen vragen. Het zijn in ieder geval hele interessante sessies!! Want uiteindelijk ben je zelf diegene die je leven kan veranderen, en niet iemand anders! Op zaterdag is het dan eindelijk zover voor de ouders om hun tieners op te halen. Zij krijgen de hele dag een workshop hoe ze met hun kind om moeten gaan, omdat de tieners een heftige week achter de rug hebben en is gaan nadenken hoe ze de afgelopen tijd door het leven zijn gegaan. Het is dan ook zo mooi om de tieners met hun ouders te zien herenigen en hoeveel tranen er vloeien tijdens deze dag!! En wij hadden ’s avonds als einde een celebration dinner!! Nou, dit is echt zo’n leuke avond zonder alcoholl. Je staat er versteld van hoeveel lol je kunt hebben als je moe bent en er geen alcohol & sigaretten aan bod komt! Haha, want de teamleaders mogen tijdens hun programma niet roken. Wat voor vele een heftige periode is, aangezien er veel stress, emoties en lange dagen aan te pas komen.

Anyways, het is gewoon allemaal niet te omschrijven wat ik allemaal heb meegemaakt. Want je maakt dagen van 6 uur ’s morgens tot 11/12 uur ’s avonds. Het is voor mezelf al moeilijk te omschrijven wat ik elke dag heb gedaan, maar zo hebben jullie toch een kleine indicatie van wat er allemaal gebeurd tijdens zo’n Discovery. Op de terugreis hebben we weer een overnachting gehad in Taupo, maar dit keer in een veel mooier backpackers hostel. We waren echt blij toen we ons bedje zagen en wouden dan ook al vroeg gaan slapen. Maar ze hadden ons dus niet gezegd dat onze kamer langs de bar lag, dus we zijn tot half één ’s nachts ons bed uitgedrild met luide muziek! En nee, geen aardbevingen of vulkaanuitbarstingen!

Het wordt nu toch echt tijd om een baan te zoeken, dus daar ga ik deze week hard aan werken. Ik heb vandaag een bankrekening geopend en ik heb nu ook een nieuw-zeelandse SIM-kaart gekocht. Dus ik ben al met de voorbereidingen bezig om me te integreren in de nieuw-zeelandse cultuur! Van nu af aan gebruik ik mijn nieuw-zeelandse nummer. Het is voor mij dus allemaal vrij heftig geweest, maar ik moet zeggen dat ik weer helemaal de oude ben en met frisse en positieve energie aan mijn leven hier kan gaan beginnen! Ik hoop dat het met jullie ook allemaal de goede kant op gaat!! Ik zal jullie ook maar even mijn gegevens doorgegeven, is wel zo handig he!!

Adres: 75 Waipastreet
Birkenhead, Auckland
0064-948 21 177

En mijn mobiele nummer is nu:
0064-210 262 3014

Take care en tot snel!!

• 09 Oktober 2007 - 10:20

Mariska:

Hey Lieve rianne!! Ik hoop dat jij nu bent terug gekomen als een gelukkig tevreden persoon! Met een positieve kijk op de dingen in het leven!! Maar daar ben ik wel zeker van!! Ik zal je snel een keer een kaartje sturen!! Zodat je nog nederlandse post zult krijgen daar in New zealand!! Ik wil je veel succes wensen met het zoeken van een baan!! En ik hoop dat je een leuke , leerzame baan zult vinden waar jij je ei in kwijt kunt. En je niet de hele dag hoeft te vervelen!! IK spreek je weer snel!! Veel liefs Van Mariska En een fijne week toegewenst!!

• 09 Oktober 2007 - 16:44

Hans :

Heey Kiwi

Nou wat heb jij weer allemaal meegemaakt, aardbevingen Vulkaanuitbarsting. Maar gelukkig dat je weer helemaal herboren voeld, heeft je toch goed gedaan dat kamp, ha nou hier gaat het allemaal zijn gangetje mijn stage gaat beginnen over 2 weken dus gaan de dagen weer snel voorbij, voor je het weet ben je weer terug in het mooie Nederweertse landje.

de Groetjes aan iedereen daar in het Kiwi land en spreken elkaar snel

doeiii
    Hans

• 09 Oktober 2007 - 19:24

Sandra:

Hoooi Rianne..

Wat een avonturen zeg! Is er ook zo'n discovery als ik er ben of dan net niet?! Lijkt me echt een super uitdaging!! Maar wel erg pittig..Hoop dat je snel een leuke baan vind en wel in Januari vrij zijn eej!! :P voor je het weet kom ik er aan!! Hihi heb er nu al zin in.. En ben super druk bezig met van alles,dus de tijd gaat lekker snel!!
    Heel veel succes met het vinden van een baan!! De groetjes daar!!

Liefs San

• 09 Oktober 2007 - 21:27

Leny:

wel fijn dat het kamp je zo goed gedaan heeft hoppelijk vind je gauw een baan anders ga je maar in een bakkerswinkel werken want dat ben je al een beetje gewend nou veel succes ik hoor het wel gr aan ron en trydi en natuurlijk ook aan jouw leny

• 09 Oktober 2007 - 21:45

Roos :

ha rianne!
    wat een belevenissen allemaal zeg...misschien herkennen we je helemaal niet meer als je terugkomt?!?! echt te gek wat je al gezien en gedaan hebt in die korte periode! en die mooie foto's erbij, geweldig!!!
    ik heb je trouwens al eerder gemaild, maar dat is niet "doorgekomen"of zo.
    ik wens je veel succes met het zoeken naar een baan!!! en veel groeten van (oom) ton en (tante) roos

• 10 Oktober 2007 - 21:09

Leny :

hee rianne wat fijn dat het kamp je zo goed heeft gedaan ik wens je heel veel sucses met het vinden van een baan dat zal zekker wel lukken anders maar in een bakkers winkel daar heb je al ervaring mee heb ik laatst ervaren nou ik hoor het wel heel veel gr aan je broer en trydi gr leny

• 15 Oktober 2007 - 20:20

Kelly:

Heeey Nicht,

Sorry dat ik niet eerder wat op je site heb gezet! Die vulkaanuitbarsting...het eerste wat ik zei tegen je broer was "Rianne heeft er zeker niets van gemerkt en doorheen geslapen" en ja hoor,hahaha. Echt super leuk om te lezen wat je allemaal hebt meegemaakt en dat het je goed heeft gedaan. Ik kan me voorstellen dat je in zo'n omgeving wel 9 maanden wilt blijven. Echt mooie fotos. Alleen volgende keer wil ik een foto waar jij ook opstaat.Over 5 dagen moet ik al afscheid gaan nemen van mijn broer. Het wordt wel rustig hier maar gelukkig is hans er nog en houdt school me wel bezig,haha.
    Heel veel succes met het vinden van een baan. Fijn als je wat centjes kunt verdienen zodat je daar weer leuke dingen mee kunt gaan doen. Want daar ben je immers voor in Nieuw Zeeland. Heel veel plezier!
    Groetjes aan Ron en Trudy.

Kusjes Kelly

• 20 Oktober 2007 - 15:33

Ellen:

Heey Rianneke! Echt super leuk om te lezen wat je allemaal hebt meegemaakt en dat het goed met je gaat. Kan me voorstellen dat al die nieuwe indrukken en ervaringen een uitdaging voor je zijn geweest, waar je veel van hebt kunnen leren.
    Mijn stage bevalt goed, maar het zijn wel erg lange dagen. Mijn nieuwe baan is ook super leuk! Ik hoef gelukkig nog maar 2 weken uit te werken bij Maatman en dan heb ik het weer wat rustiger. Dan kan ik me volledig richten op mijn tentamens van december. Dus zoals je hoort, druk druk druk... Daarom zou ik zeggen geniet nog even van de rust daar en ik hoop dat je snel een leuke baan zult vinden! Ik ben benieuwd naar je volgende belevenissen!!
    Hou je taai meisje!

Liefs Ellen

• 27 Oktober 2007 - 16:49

Hoi Vlijtige Rianne:

keileuke ervaring opgedaan lees ik en ik wens je heel veel succes met het vinden van een nieuwe baan maar dat zal je wel vinden ijverige bij,

heel veel groeten aan de rest en tot horens,

wilma van de bakker