Een tijd van komen en gaan
Door: Rianne
Blijf op de hoogte en volg Rianne
21 November 2007 | Nieuw Zeeland, Auckland
Er is alweer veel gebeurd sinds mijn laatste schrijven. De laatste tijd schrijf ik het continue op zodat ik niet vergeet wat ik allemaal heb gedaan, want ik houdt het allemaal niet zo bij. Deze weken waren een mix van mooie momenten en emoties.
Zoals de meeste wel weten is Harrie vorige week overleden. Je leeft er toch wel naartoe, maar het blijft moeilijk om hem uiteindelijk toch los te laten. Ik heb erg veel aan hem en zijn familie gedacht, en dat is best lastig aangezien ik aan de andere kant van de wereld woon. Maar ik heb er vrede mee, en het was zo’n magisch moment voor Ron, Trudy en mij toen hij ons onverwachts belde om afscheid te nemen. Omdat ik nog alles tegen hem heb kunnen zeggen, en hem heb kunnen bedanken voor alles wat hij voor mij heeft gedaan, is het voor mij wat makkelijker geweest om het te verwerken.
Dus ik ben donderdagmorgen vertrokken met 4 andere mensen die ik niet kende richting de Coromandel. Anna vroeg of ik zin had om met een vriendin van haar mee te gaan, en ik had zoiets van ja! Dat was dus wel goed voor mijn sociale vaardigheden,haha! Het leuke was dat haar vrienden exchange students waren en dus ook van andere culturen kwamen, die hier nu een jaar hadden gestudeerd.
Maar goed, we waren dus vorige week donderdag vertrokken en onderweg hadden we een stop gemaakt in Thames. Een erg leuk plaatsje met veel restaurantjes, winkeltjes en grote supermarkten. Vanaf daar zijn we richting onze bestemming gereden. Deze tocht was erg mooi, omdat die tocht dwars door de heuvels ging. Je verveelt je nooit als je door Nieuw-Zeeland aan het rijden bent! Uiteindelijk kwamen we aan in Hahei! Dit is een klein plaatsje met prachtige witte stranden. Het schijnt echter dat deze plaats wordt gedomineerd door Aucklanders gedurende de kerstdagen. Vraag me af waar ze die allemaal laten daar, maar goed wij hadden heerlijk de rust daar! We hebben daar 2 overnachting gehad in een backpackershostel. Ik vind het nu al zo’n leuke manier van overnachten, je leert zoveel mensen kennen met ieder zijn eigen verhalen! Die dag hebben we nog heerlijk aan het strand gezeten en ’s avonds zijn we gaan bbq! Nou, die geur verspreid zich snel en algauw waren we omsingeld door zeemeeuwen!!
De volgende dag zijn we vroeg vertrokken voor een wandeling naar Cathedral Cove. Moet echt wennen aan die heuvels! Ik dacht dat ik al wat gewend was van die heuvels in Auckland, maar helaas! De wandeling was echter supermooi, met aan de ene kant het strand en aan de andere kant groene heuvels. En uiteindelijk kom je dan aan bij een klein strandje, genaamd Cathedral Cove. We zijn daar heerlijk op het strand gaan liggen, nadat we alles uitgebreid hadden verkend. En uiteindelijk weer terug gelopen. ’s Middags zijn we naar Whitianga geweest. Vanuit Hahei kun je met een klein veerbootje naar Whitianga. Lees; 2 minuten heen en terug,haha! Whitianga is een super gezellig plaatsje met vele leuke winkeltjes. ’s Avonds zijn we nog even Fish & Chips gaan halen, en hadden we besloten om het te eten aan het strand. En vanuit daar zijn we doorgereden naar Hot Water Beach. Het is daar alleen spectaculair als je er met eb naartoe gaat. Zoals de naam al zegt is het water heet in de grond. Dus iedereen neemt zijn schep mee en begint te graven, zodat het heet water naar boven komt. Zo’n rare gewaarwording! Je hebt dus je eigen spa met uizicht op zee,haha! Het enige is dat je geen privacy hebt, het is namelijk een echte trekpleister en je kunt er maar 2 keer op een dag naartoe! Aangezien wij wat later waren, hebben we niet zelf hoeven graven! En begon het alweer vloed te worden, zodat het zalig was om in het water te zitten! Wel grappig,want sommige plaatsen zijn zo heet, dat je je voeten echt kan verbranden. Dus je ziet dan iedereen opspringen! Toen het wat schemerig begon te worden en het vloed kwam opzetten,zagen we tot ieders verbazing een stuk of 6 dolfijnen! Dat was echt een perfecte afsluiting van de dag en ook meteen het hoogtepunt van 4 dagen Coromandel. (natuurlijk had ik net op dat moment mijn camera niet bij me). Dus ik heb een excuus om terug te gaan!
We zouden eigenlijk zaterdag terug gaan naar Auckland. Maar we hadden het allemaal zo naar onze zin dat we die dag van Hahei verder zijn gereden naar Coromandel Town. Ook dit was weer een mooie tocht, want we hadden de alternatieve route genomen. Dus we kwamen terecht op een kiezelweg tussen de heuvels. Het leek net of we door een tropisch woud reden, alles is zo mooi groen! Onderweg hebben we geluncht bij een erg leuk koffiewinkeltje, met aparte kunst! Zo waren de lampen van oude theepotten gemaakt en bij de ingang staat een waterrad gemaakt van gebruikte voorwerpen, heel apart! Verder zijn we die dag Coromandel gaan verkennen, ook weer zo’n leuke plaats met superveel leuke winkeltjes! Ik ben heel trots op mezelf, want ik heb niks gekocht,haha! Verder ben ik alweer wat meer geintegreerd, want ik heb wat meer geleerd over ‘ Netball’ . Dat is bij ons te vergelijken met korfbal. Die zaterdag was dus de finale vrouwens tussen Nieuw-Zeeland en Australie. Dit zijn we gaan kijken in de lokale pub, erg lachen moet ik zeggen! Helaas heeft NZ verloren!En zondag zijn we langs de kust terug gereden naar Auckland. Ook dit was weer een leuke rit naar huis!
Maar goed, nu ben ik weer terug in Auckland en heb ik maandag een sollicitatie gehad. Eindelijk! Het bedrijf heet Select Education en zij zorgen ervoor dat er genoeg personeel is bij alle kinderdag-verblijven. Het is meer voor oproephulp, dus ik ben niet zeker van werk elke week. Maar goed, dat is voor mij niet het belangrijkste. Dus het ziet er allemaal goed uit voor mij!
Verder ben ik ook nog met Ron naar een musical geweest; ‘ We will Rock you’ ! Echt superleuk, met allemaal muziek van Queen en zo! Maar laat ik het zo zeggen, het theater in Scheveningen is er niks bij! Ik heb mijn ogen uitgekeken in het theater. Het ziet er vanbinnen uit als duizend-en-een-nacht en het plafond is een sterrenhemel. Voordat de voorstelling begint komen de sterren aan de hemel en hebben ze het zo gemaakt dat je allemaal vallende sterren ziet! Heel aparte ervaring in ieder geval!
Verder is het alweer een tijdje geleden dat ik ook naar Ron zijn optreden ben geweest! Erg leuk om hem weer eens te zien drummen!
En ik ben vorige week ook nog een wandeling gaan maken door Auckland. Deze wandeling was 5 km, dus goed voor mijn conditie! En omdat Auckland bestaat uit kraters, kun je fijn over de stad kijken op elke heuvel.
Goed, ik heb alweer genoeg meegemaakt! Hoop dat alles goed gaat met iedereen!!
Ik ga genieten van het zonnetje! Ik begin al goed te verkleuren,dus wie weet word ik een keertje echt bruin,haha!!
Liefs Rianne
Goed, ik heb alweer genoeg meegemaakt! Hoop dat alles goed gaat met iedereen!!
Liefs Rianne
21 November 2007 - 12:09
Leny :
hoorde van julli mam dat je weer iets geshreven had dacht gauw even lezen wel fijn voor je dat je harry nog gespr0ken hebt en dat je er zo goed mee om kunt gaan voor mij is het ook zo het is goed voor hem nou ik ben wel een beetje jaloers op je als ik dit allemaal lees en wij maar werken had ik vroeger maar beter opgelet maar wel fijn voor jouw dat je die kans krijt dit nemen ze je niet meer af ik hou op met zwetsen moet weer gaan werken gr leny -
21 November 2007 - 15:24
Roos:
hoi Rianne,
je beschrijft de droevige en de blije momenten in je leven.
het zal leuk zijn als je dit verslag over een aantal jaren herleest!
veel succes met alles!
Roos -
21 November 2007 - 17:30
Mariska:
Hey!! Rianne!!
je hebt weer een mooi verhaal geschreven met mooie woorden!! Rianne ik vind dat jij ooit op een dag mij rond mag leiden in nieuw zeeland! Ik ben zo benieuwd naar hoe het daar allemaal uit ziet! Hoe jij het beschrijft ziet er er ongelovelijk mooi uit!! Ik spreek je vast nog wel vandaag of morgen!! Dus ik wens je als ik je niet spreek een hele fijne dag~!! En mail me details ahahah ;)!!
Liefs (K) mariska -
22 November 2007 - 16:14
Sandra:
Haai Rianne,
Leuk om weer een verhaal te lezen en dat je weer vanalles heb meegemaakt!! Ik wil wel met je mee hoor om de dolfijnen te zien!! Hier word het echt steeds kouder,dus heb echt steeds meer zin om naar Nieuw Zeeland te gaan!! Als jij zorgd voor warm weer!! ;) haha dan bij jij straks bruin en dan kom ik aan als een blanke scheet!! Ej meid, Geniet ervan en ik hoop dat je af en toe ook mag en kan werken!! Ik denk wel aan je als we met je ouders zeeuwse mosselen zitten te eten zaterdag!!
Tot over..57 dagen!! haha klinkt nog best lang maar het gaat zo snel!!
Liefs San -
23 November 2007 - 23:15
Nick:
Hey Rianne!
Wat een contrast,bij jouw is het lekker weer en gaat zelfs al naar het strand en hier in Canada is het -7 en ligt er al een pak sneeuw, haha.
Maar ik zie dat je veel leuke dingen beleefd. Geniet van je tijd daar.
Ook de groeten aan Ron en Trudy trouwens!
Groetjes Nick
24 November 2007 - 08:10
Wilma Sieben:
hpi rianne,
wat heb jij een leuke tijd als ik goed lees,maar ja je moet er zelf wat van maken anders kom je nergens natuurlijk.
ik hoop dat je gauw leuk werk hebt en blijf niet plakken aan een nieuw-zeelander want dan zien we je helemaal niet meer in nederweert.
zeg verkleurde ik stop nu en wens je een hele leuke tijd en doe de rest de groeten,
tot gauw mails.........wilma sieben -
25 November 2007 - 10:15
Leny :
rian het valt me op dat je zo straalt op de foto,s volgens mij heb je het erg goed naar je zin hoor wel wat daar de reden van is flauw he gr aan de rest -
25 November 2007 - 11:25
Kelly:
Allereerst nog heel veel sterkte!
Gelukkig ben je evengoed leuke dingen gaan doen en heb je weer een hoop van Nieuw Zeeland gezien.Jammer dat je geen fotos van de dolfijnen hebt.Maar die andere fotos maken het zeker goed,jeetje wat is het daar mooi!
Je bent echt al verkleurd!En ik denk als je nog ff doorgaat met in het zonnetje rondlopen dat je idd echt goed bruin word!Ik ga vandaag je broer gezeldschap houden,haha we gaan aan mijn site werken.
Gelukkig dat je eindelijk wat werk hebt gevonden.Al is het dan maar oproepbasis, je hebt in ieder geval al iets. Hoop dat het leuk is.
Super veel plezier nog,ga nog maar heel veel leuke dingen doen.Echt gaaf om te lezen wat je daar allemaal aan het ondernemen bent.Ben benieuwd naar je volgende verhalen.
Kusjes Kelly