Eindelijk gearriveerd!
Door: Rianne
Blijf op de hoogte en volg Rianne
19 September 2007 | Nieuw Zeeland, Auckland
Kia ora!
Oftewel hallo iedereen!! Moet toch wel even een origineel begin maken he!
Allereerst wil ik iedereen alvast bedanken voor het leuke feest van zondag, jammer genoeg heb ik er niet echt lang van na kunnen genieten. Want ik moest maandagmorgen toch echt mijn koffer gaan inpakken met de nodige stress toch wel, aangezien ik niet alles meekreeg! De reis naar het vliegveld ging er een stuk ontspannender aan toe. We waren ruim op tijd op Schiphol en ik hoefde dus ook niet lang in de rij te wachten om in te checken. Dus we hebben nog wat gegeten op de luchthaven en wat winkeltjes gekeken voordat ik toch echt door de douane moest. Het was gelukkig niet zo'n emotioneel afscheid. Want ik weet voor mezelf dat de maanden snel om zullen vliegen en ik dus echt optimaal moet gaan genieten!
Zo, mijn lange reis zit er weer op. Het vliegen qua uren viel gelukkig wel mee. Ik ben dus eerst naar Shanghai gevlogen met KLM en ik was best bang dat ik dadelijk alleen maar langs chinezen zou zitten. Maar dat viel dus reuze mee, ik zat namelijk vooraan in het vliegtuig met geen chinezen! Ik weet niet of dat toeval was of niet!?! Anyways, het avontuur begon allemaal op Shanghai! Mijn stop duurde 3 uur, maar die had ik dus volop nodig. Want echt...ik was blij dat ik voor mezelf kalm ben gebleven. De ellende begon allemaal met het feit dat KLM niet samenwerkt met Air New Zealand, dus ze konden me geen boardingpass voor de tweede vlucht meegeven. Dat moest ik dus in Shanghai regelen. Maar....volgens hun was dat allemaal heel makkelijk! Want je hoeft de douane niet uit volgens hun en gewoon naar de transferbalie gaan! Nou, zo gezegd zo gedaan. Tijdens de vlucht deelde ze ook papiertjes uit voor de douane in Shanghai, ik dus ook al extra nagevraagd of ik ook zo'n papiertje moest hebben aangezien ik gewoon doorvlieg. Hun antwoord was...nee hoor, heeft u niet nodig!Ik kwam dus mooi aan in Shanghai en ik overal zoeken naar een transferhall of iets in die richting om mijn doorvlucht te regelen. Maar de enige richting dat ik uit kon lopen was richting de douane!?! Dus ik raakte al licht in de stress, want ik kon het even niet meer volgen. Ik aan die chinezen vragen, gelukkig spraken ze redelijk goed engels en zeiden ze mij dat ik gewoon door de paspoortcontrole en douane moest! En zodra ik buiten was moest ik dan naar de Air NewZealand incheck-balie. Dus ik snelsnel zo'n papiertje invullen voor de douane en kwam ik bij de bagage uit. Maar ik wist dat ik me daar geen zorgen over hoefde te maken, want ze hadden wel voor mij op Schiphol de koffer doorgelabeld! Dacht ik althans...dus ik liep door de douane naar buiten. Ik moest op zoek naar de vertrekhal en de incheckbalie, en het was me daar een drukte van belang met al die chinezen, want je weet; ze willen allemaal voor! Uiteindelijk had ik de incheckbalie gevonden, dat was niet zo moeilijk. Maar er stond me daar toch een lange rij!!! En weer een papiertje invullen! Na drie kwartier wachten kon ik eindelijk inchecken! Ikke blij, kan ik nog ff shoppen was mijn gedachte! Maar die werd abrupt verstoord! Want ik had wel de koffer moeten ophalen!!!!! Op Shanghai doen ze namelijk niet de bagage doorvoeren, dat kennen ze daar niet! Toen raakte ik dus lichtelijk gepikeerd. Ik moest namelijk weer helemaal terug om mijn koffer op te halen en opnieuw in te checken. Gelukkig was dat meisje wel zo aardig om alvast een stoelnummer voor me te reserveren! Maar ik moest dus weer terug en volgens haar ook heel simpel, want ik hoefde maar naar de bagegeclaim. Ik weer overal zoeken door die drukte heen, nergens geen bagageclaim te vinden!Ik uiteindendelijk maar naar Lost & Found gegaan om weeeeeer te vragen waar ik naartoe moest en ze verwezen mij naar ingang 8. Gelukkig waren ze daar vrij behulpzaam en hoefde ik dus niet helemaal om te lopen om weer bij de bagageband te komen. Maar mijn handbagage moest wel eerst gecheckt worden en toen kon ik eindelijk doorlopen en zag ik tot mijn geluk mijn koffer daar staan!!! Want we waren inmiddels al anderhalf uur verder, dus ik was blij dat ik ook niet nog eens naar mijn koffer kon gaan zoeken! Dus....weer door de douane heen en weeeeer zo'n papiertje invullen! En uiteindelijk wist ik de weg al zo goed, dat ik zo weer uitkwam bij de incheckbalie,haha. En toen kon ik toch EINDELIJK doorlopen naar mijn gate. Ik had geen tijd meer om me om te kleden of ff op te frissen, want kennelijk hebben niet alle chinezen ooit een westerse vrouw gezien! Ik zat eindelijk op een stoel bij te komen, tot ik werd aangetikt door een beleefde & enthousiaste chinese vrouw! Ze vonden me zo mooi en of ik met haar op de foto mocht!?! Man, ik zag er supermoe uit, maar goed. Zo aardig als ik altijd ben, ben ik op de foto gegaan,haha! Maar nee, niet 1,niet 2, maar een stuk of 8 foto's! Want die andere vrouw wou natuurlijk ook op de foto! Wel een vreemde gewaarwording hoor, maar erg leuk om mee te maken. Want het blijven toch wel aardige mensen! Oh, en er was ook al een tropische storm in shanghai met ontzettend veel regen en wind. Wat was ik blij dat we goed en wel waren opgestegen!
De vlucht met Air NewZealand was erg relaxed. Dus kon ik alle stress snel vergeten. Ze hadden er allemaal topfilms en series aan boord, dus ik heb me vermaakt met televisie kijken.
Maar goed, ik had als voordeel dat ik 's morgensvroeg om 6 uur ben geland. Dus het was lekker rustig bij de paspoortcontrole en douane. En kon ik snel door naar Ron, die me kwam ophalen!
Ron en Trudy zijn allebei werken, dus mijn bed was snel te vinden en heb ik echt even mijn slaap ingehaald!
Het is nu kwart voor zeven 's avonds en ik moet er even aan wennen dat het nu al pikkedonker is!
Nou, voor nu even een update van mijn spannende reis,haha!! Ik heb er gelukkig wel snel om kunnen lachen!
Ik zal jullie snel weer wat sturen om te vertellen hoe mijn eerste dagen zijn verlopen in het kiwi-land!
Voor jullie alvast een fijne dag gewenst en tot snel!
Liefs Rianne
Oftewel hallo iedereen!! Moet toch wel even een origineel begin maken he!
Voor jullie alvast een fijne dag gewenst en tot snel!
Liefs Rianne
19 September 2007 - 07:51
Hans:
Eeey Rian
Nou wat een reis zeg, ik ben nu op school weer heel hard aan het werken, zoals je ziet. Maar goed wat vond Ron van de bril? Rian veel plezier daar geniet nog maar even van de vakantie en hoor het wel wat je gaat doen in de komende weken.
gr
je broer
Hans -
19 September 2007 - 13:29
Bas:
Nou nou wereld reiziger jij maakt zo nog wat mee. Veel plezier en geniet ervan, doe ron en trudy de groeten van me. de rest van je verslag zal ik wel blijven volgen. Geniet ervan en veel plezier.
groetjes Bas -
19 September 2007 - 16:12
Wieteke:
Heej Rianne!! Nou dat was me wel een avontuurlijke reis zeg!! Met al die papiertjes die je in moest vullen en koffers die kwijt zijn!! Gelukkig kon je je bagage wel vinden, stel je voor dat je daar zonder al je spulletjes zou zijn! Nou ben je er eindelijk en kun je fijn gaan genieten daar!! Plaats maar snel een berichtje met wat je al allemaal uitgespookt hebt!
Liefs Wieteke -
19 September 2007 - 17:22
Leny:
fijn dat je goed bent aangekomen al ging het een beetje trubelig geniet ervan en doe ron en trudy de groetjes ik blijf je belevenissen volgen heel veel gr en een hele mooie tyd in kiwi-land -
19 September 2007 - 18:22
Mariska:
Hey Sjaan!! wat een stress zeg allemaal! terwijl ze op schiphol zo makkelijk er over deden;) maar nu heb je weer is iets anders meegemaakt dan normaal toch !! Maar heb je veel last van een jetlag? of valt dat wel mee!! Ik wens je heel veel plezier met wat je gaat doen deze week!. en doe de groetjes maar aan ron en trudy! en geniet ervan!! Veel liefs Truus -
19 September 2007 - 20:46
Sandra:
Hoi Rian,
Ik had vanmiddag ook al een berichtje achtergelaten maar zie hem nu niet staan dus nog maar is proberen.. hoeist daar?! poeeh eej dat was een vlucht met al die chinezen!! Ik zal me alvast maar op voorbereiden dan!! ;) Is het een beetje lekker weer daar in nieuw zeeland? Heel veel succes met een baan zoeken eej! En heel veel plezier en tot januari!! Krijg er steeds meer zin in!! ;) Groetjes daar!!
Tot snel!!
Liefs San -
20 September 2007 - 11:15
Kelly:
Heeey rianne,
Jeetje zeg!Knap dat je rustig bent gebleven.Ik zou helemaal in de stress zijn geraakt,haha.Wat zijn die chinezen tog raar.Heb je met die 8 fotos nog verschillende poses aangenomen :p Ik hoorde van tante Mia dat je Trudy met wat administratieve taken gaat helpen. Nou werk ze!Ben benieuwd naar je verdere belevenissen.
Heel veel plezier!
Kusjes Kelly -
20 September 2007 - 17:36
Trees Meeuws:
haai die rianne
nou die chinezen in shanghai hebben gedacht die ollander zullen we eens laten stressen. heb je lekker niet gedaan. Hoop dat je daar veel plezier hebt en geniet er maar van. ik zie je binnenkort wel op msn.
groetjes aan ron en trudy
Doei en geen houdoe denk er aan
Meeuws clan -
22 September 2007 - 14:02
Luciènne & Thijs:
Heeej Meisje,
Nou.. niemand kan zeggen dat jouw avontuur niet spannend is begonnen zeg, wat een verhaal al! Heel erg knap dat je je er zo goed doorheen hebt geholpen, petje af hoor!
Jammer dat wij zondag zo snel gingen maar ik was echt een beetje ziekjes (ben nu gelukkig weer beter)!
Al met al wij wensen jou een super tijd en dat je maar veel mooie ervaringen op mag doen!
Wij blijven je in ieder geval volgen!
Succes, veel plezier en vooral uit blijven kijken!
Liefs,
Luciènne & Thijs -
14 Oktober 2007 - 19:23
Tante Gerda:
eeeeeej Rianne!
wat een reis zeg dat was wel iets voor mij geweest. Alleen de reis al wat een ervaring. met ons gaat alles goed doe de groeten aan Ron & Trudy. Nog veel pleier daar geniet er maar van.
de groetjes van:
tante Gerda,Ome mart