Op naar het nieuwe Jaar! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Rianne Kessels - WaarBenJij.nu Op naar het nieuwe Jaar! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Rianne Kessels - WaarBenJij.nu

Op naar het nieuwe Jaar!

Door: Rianne

Blijf op de hoogte en volg Rianne

28 December 2007 | Nieuw Zeeland, Auckland

Na toch wel uitgekeken te hebben naar de kerstdagen, is het ook weer als sneeuw voor de zon verdwenen.
Maar voordat het zover was, heb ik mogen ervaren hoe populair de kerstman is hier. In elke shopping mall was wel een decor gemaakt, waar de kerstman plaatsnam en je natuurlijk foto’s kon maken met “ Santa” op schoot. Ik moet zeggen dat ik er erg veel nep uit zag zien, nou zijn ze natuurlijk allemaal nep!
Voordat ik weer allerlei grapjes naar mijn hoofd geslingerd krijg,haha. Maar ik vond de sinterklaas in Nederland toch vaak beter uitzien dan de Santa’s hier. En nadat ik me toch al in de wereld bevond van de Kerstman, bedacht ik me ineens hoe geloofwaardig de kinderen de kerstman zouden vinden.
Aangezien alle films die er op tv komen zich in de winter afspelen en de kerstman ook een ontzettend heet pak aan heeft, terwijl het hier zomer is!?! En aan wie kan ik dat beter vragen dan Trudy! Gelukkig had zij ook meteen haar antwoord klaar en het is eigenlijk vrij simpel; de kerstman komt toch ook van de noordpool?!? Daarom heeft hij natuurlijk zo’n warm pak aan! Ik voelde me vrij stom daarna, en ik zal dan ook nooit meer twijelen aan de kerstman, haha! Tot zover mijn theorien.

We hebben de laatste 2 weken een erg schattig hondje bij ons op bezoek gehad. Dus ik had er een vriendinnetje bij! Erg leuk om zo’n klein hondje in huis te hebben, en er mee te wandelen. Je krijgt namelijk echt allemaal OOH’S en AAH’S als je voorbij loopt met Suki het hondje.
Vorige week maandag was het eindelijk weer eens mooi weer, na veel bewolking en regen. Ron & ik hebben toen maar eens het hele huis onder handen genomen, want het moest natuurlijk wel mooi zijn voor onze gast Joëlle. En na zo’n dagje hard werken zijn we ’s avonds naar Takapuna gereden, waar we Fish & Chips wouden gaan eten. En na een rondje te hebben gereden, kwamen we erachter dat er geen Fish & Chips was. We dachten toch echt dat elk dorp/wijk er wel één had. Uiteindelijk heb ik een soort van shoarma broodje op zijn Nieuw-Zeelands gegeten, ook erg lekker!! Dit hadden we overigens heerlijk opgegeten aan het strand! Op die avond waren ze ook allemaal aan het kite-surfen, wat een erg leuk uitzicht was met al die gekleurde kites in de lucht. Ik zou zo zin hebben om het ook te gaan leren, maar dan zou ik wel moeten beginnen met maar een beetje wind, geloof ik!

Zaterdag was het dan zover, Joëlle kwam aan! Nadat ze eerst een beetje bijgekomen was van de reis, zijn we ’s middags verder naar het noorden gereden net voorbij het plaatsje Orewa. Hier hadden we onze lunch gegeten op het strand. Jammer genoeg was er ietsje teveel bewolking, maar we hebben evengoed een leuke middag gehad. Met de terugweg zijn we gestopt in Orewa, want ik dacht al die plaats te herkennen en dat er wel eens een nederlands winkeltje kon liggen. En ja hoor; het nederlands winkeltje genaamd The Windmill was niet te missen met de kleuren rood/wit/blauw en ook nog eens oranje. Van maggie tot pepernoten en zelfs frikandellen!! ‘ s Avonds zijn we ook nog een Nieuw-Zeelandse film gaan kijken, wat altijd erg mooi is. Ron moest werken, dus het was een gezellig meiden-avondje,haha!
Die zondag hebben we allemaal rustig aan gedaan, en liggen genieten van de zon in de tuin. ’s Middags heb ik Joëlle meegenomen naar een stukje regenwoud, 2 minuutjes hier vandaan. Het is echt geweldig dat er gewoon zo’n stukje natuur te vinden is in zo’n stad als Auckland. En ’s avonds dan toch eindelijk Fish & Chips gegeten in Devonport . Vanuit Devonport heb je een mooi uitzicht over de skyline van Auckland. Het leuke van Fish & Chips eten is dat ze het inwikkelen in kranten-papier en het zo meeneemt naar het strand. Beetje ketchup erbij en smullen maar!

Maandag zijn we met zijn allen naar de westkust gereden naar het strand Muriwai ( zal het wel verkeerd geschreven hebben). Best wel moeilijk met al die namen in het maori. Ron & Trudy dachten hun slippers niet nodig te hebben onderweg naar het strand, wat resulteerde in verbrande voeten!! Het zand is namelijk zwart, afkomstig van de vulkaan. Dus het zand was echt ONTZETTEND heet,haha! We hebben hier heerlijk liggen genieten van het warme weer en ik heb dan ook voor het eerst gezwommen in de zee!!! Jaja, ik heb dan wel al vaker aan het strand gelegen. Maar de zee was zo koud iedere keer, dat ik niet echt ben gaan zwemmen. Ook kon je bij dit strand de heuvel omhoog en daar kon je naar grote vogels kijken. Het was vrij bijzonder, want ze komen elk jaar vanuit Australie naar deze rotsen om te broeden. We hadden echt geluk dat ze hier waren en al heel veel kleine vogeltjes hadden. Alhoewel, ik vond ze nog vrij groot!
Maandag was het natuurlijk ook kerstavond!! En omdat wij ( Ron, Joëlle en ik) nog steeds niet echt een kerstgevoel hadden zijn we ’s avonds met Barbara en Myra naar Franklin Road geweest. Dit is een straat in Auckland wat helemaal verlicht is met gekleurde lampjes, kerstmannen en noem maar op. Het was hier echt een drukte van jewelste en er ontstond zelfs een file om die straat in te gaan. Het zag er ook erg spectaculair uit, al zeg ik het zelf. Wij hebben ook altijd wel lichtjes in onze boompjes, maar hier hadden sommige huizen echt hun best gedaan en het huis van top tot teen bezaaid met lichtjes. Met als resultaat; dat ik toch wel een kerstgevoel kreeg!
In Nieuw-Zeeland hebben ze een soort Christmas Tree genaamd Pohutukawa. Dit is een boom met rode bloemen die alleen bloeien rond kerst, erg bijzonder. Deze boom vind je overal in Nieuw-Zeeland en komt ook alleen maar hier voor.

Dinsdag was het dan zover; Eerste Kerstdag!!!! En je raadt het nooit....regent het!! De dag ervoor nog zo’n mooie dag gehad en nu regen! Mijn eerste kerstdag in de zomer!! Maar goed, we hebben evengoed een heerlijke dag gehad. Nadat we AL onze cadeautjes onder de boom hadden uit gepakt,;jaja, de kerstman is wel langsgeweest!! Zijn we begonnen aan ons feest-ontbijt, namelijk French Toast. Soort van wentelteefjes, maar dan met stokbrood. Samen met banaan, maple syrup, bacon en bosbessen. HEERLIJK!!
Omdat we een beetje laat aan ons ontbijt waren begonnen door de vele cadeautjes, begonnen we anderhalf uur later al aan onze brunch. Barbara ( trudy’s moeder) en haar vriendin Myra waren ook van de partij. Ik had voor het voorgerecht gezorgd, wat gelukkig erg in de smaak viel bij iedereen. Maar het nagerecht was toch wel het hoogtepunt!! Zelfgemaakte vanille ijs met stukjes chocolade EN met een laagje verse frambozenijs. Het hoofdgerecht was natuurlijk ook lekker, maar dan wordt mijn verhaal wel erg lang.
Tweede kerstdag wordt hier niet echt gevierd, vaak vertrekken ze hier dan op vakantie of wat ik heb meegemaakt, naar de shopping malls. Alles is namelijk in de uitverkoop en echt iedereen gaat massaal er naartoe. Wij zijn daar alleen een kop koffie gaan drinken, maar echt...het leek net Amsterdam!
Tot slot hebben we gisteren onze avond gespendeerd in een heerlijke Spa. Een vriendin van Trudy heeft er namelijk ééntje, dus helemaal voor niks buiten in de Spa gezeten.

Morgen vertrek ik weer naar Whitianga waar Joëlle op dit moment verblijft. Ik ben hier in november nog geweest. Maar het is daar echt ontzettend mooi, dus ben blij dat ik weer terug ga. Dit is overigens wel mijn eerste keer dat ik echt alleen ga reizen, dus ben benieuwd hoe dat gaat! Dus ik ga gezellig nieuwjaar vieren met Joëlle! Ben benieuwd, nieuwjaar aan het strand. Hopelijk hebben ze maandag geen regen voorspeld!! Ik kom volgende week vrijdag weer terug naar Auckland. Dus heerlijk een weekje relaxen aan het strand en alvast een kleurtje opbouwen!!

Ik wens jullie allemaal een fantastich begin van 2008!! En tot het volgende berichtje in het nieuwe jaar!!

Heel veel zonnige groetjes van Rianne!!

• 28 December 2007 - 06:18

Ron Kessels:

Bij deze moet ik effe zeggen dat ik op bovenstaande foto op het strand een beetje rood uit zie! Maar dat is bedrog, foute kleurinstelling van de camera. Haha. Het was heel leuk om met Rianne een keer een kerst in NZ te vieren.

• 28 December 2007 - 14:08

Mariska:

Hey Sexcy Woman!!!ik wens jouw maar ook Ron & Trudy een Super,gelukkig,gezond liefdevol 2008!! Weer een nieuw jaar met weer nieuwe kansen en weer een jaar waarin je weer veel kunt beleven en weer veel mooie herrineringen zult en kan maken.
    Dus maak van 2008 een mooi jaar! Een jaar waarin je je dromen waar zult maken en volop geniet!! Veel liefs (K) mariska

• 28 December 2007 - 16:15

Sandra:

Haai Rian!!
    Ik wens je een heel gezellig oud en nieuw!! En maak er een mooi 2008 van!! Tot 16 Januari! jaja over 3 weekjes zit je al met mij opgescheept!! ;) Heb er echt zin in!! Hoop jij ook!! Tot snel!! We mailen of bellen nog wel keertje voor die tijd!!
    Groetjes daar!!
    Liefs San

• 28 December 2007 - 21:42

Nick:

Heeey Rianne,

Lijkt me wel een heel leuke ervaring om in hartje zomer kerst te vieren. Haha tuurlijk Ron geef de apparatuur maar weer de schuld ;) (zou ik persoonlijk ook doen haha).
    Eej maar Rianne, Ron&Trudy ik wens jullie nog een voorspoedig 2008!

Groetjes Nick

• 31 December 2007 - 14:24

Hans Kessels:

Heey Ri

haha nou fijn new Year enne dat we er weer een super jaar van kunnen maken

PS: Ron zal wel aan die Camera liggen (fouten instellingen) maar wat heb jij een bierpens zeg haha

gr en tot feb
    Hans

• 04 Januari 2008 - 12:31

Kelly:

He Rianne,

Ik hoorde dat je een super leuke jaarwisseling hebt gehad,haha...flink gefeest:P Nogmaals Gelukkig Nieuwjaar!
    Je bent vanaf morgen weer thuis en dan probeer ik je te bellen.Kunnen we eindelijk eens bijkletsen :D
    Heel veel plezier nog!

Kusjes Kelly